Duurzaam Doen

Een duurzame samenleving is niet alleen een samenleving waarin alle energie wordt gegenereerd uit duurzame energiebronnen. Niet alleen een samenleving waarin elk artikel van een ecologisch keurmerk is voorzien. Niet alleen een samenleving waarin alleen nog maar vliegtuigen op duurzame brandstoffen vliegen en auto’s op duurzaam opgewekte stroom rijden. Al zou dat prachtig zijn.

Een duurzame samenleving is een slimme samenleving. Een samenleving waarin op een efficiënte manier met de aanwezige energie wordt omgegaan, zodat we niet onnodig verspillen en er tevens langer mee kunnen doen. Hetzelfde geldt voor grondstoffen, spullen en voedsel. Een samenleving waarin flink wordt geïnvesteerd in goed onderwijs, zodat een groene economie kans heeft op slagen. Een duurzame economie biedt immers garantie voor de toekomst. Een samenleving waarin we niet ongegeneerd het collectief en met terugwerkende kracht ook onszelf schaden door in het wilde weg te vervuilen. Een samenleving waarin het merendeel van de producten onschadelijk is voor mens en milieu, is goed voor ons allemaal. Want je wilt uiteindelijk toch ook het beste voor jezelf? Een samenleving waarin we ons bewust zijn van wat we al hebben, liefhebben wat we bezitten en daar ook op een respectvolle manier mee omgaan.

Een duurzame samenleving biedt volop kansen. Deze kansen zijn voor ons om te benutten. Duurzaamheid is de toekomst, maar ook het heden. Begin vandaag. Doe iets goeds. Investeer in de toekomst. Werk samen. Neem initiatief. Gewoon doen! Het is altijd goed om aan een betere wereld te werken. Onderschat jezelf niet, ook jij bent iemand. Iemand kan veel verschil maken.

2 thoughts on “Duurzaam Doen

  1. Inderdaad, gewoon doen! Kansen genoeg.

  2. josee van der veer says:

    Inderdaad liefhebben wat we bezitten, maar misschien is het ook goed om iets niet te willen bezitten omdat we al meer dan genoeg bezitten wat we niet werkelijk nodig hebben. Dat is ook duurzaam doen of duurzaam doen extra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: