WAUW!

Ik leef momenteel nog ergens hoog in de wolken, want tijdens de Algemene Ledenvergadering van NJR op woensdagavond 21 maart ’12 is mij een wereldkans gegeven: ik ben verkozen tot de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling naar de Verenigde Naties (een langere titel is vrijwel ondenkbaar). Iets waar ik al een paar jaar van heb gedroomd… en wat nu werkelijkheid is geworden. Gelukkiger kan haast niet!

Ik ben enorm blij dat ik me op deze manier nog meer kan gaan inzetten voor duurzaamheid en het betrekken van jongeren. Het eerste wat ik dan ook wil doen is alle jongeren die mij zo hebben gesteund – in de zenuwslopende weken, dagen & uren voorafgaand aan het beslissende woord – enorm bedanken, net als de Nederlandse jongerenorganisaties die met een grote meerderheid voor mij hebben gekozen. Een onbeschrijfelijk gevoel!

Mijn rol in de aankomende twee jaar zal vooral zijn dat ik heel het land doorga (met mijn leuke nieuwe collega Liset Meddens) om de meningen van jongeren over duurzaamheid en hun toekomst te gaan verzamelen, zodat ik deze krachtig kan neerzetten bij degenen die nu belangrijke beslissingen nemen over onze toekomst. Niet alleen op Nederlandse bodem, maar ook op VN-conferenties over duurzaamheid en klimaat. Niet te bevatten dit. Ik zal de brug gaan bouwen tussen jong & oud en hoop op deze manier – door jongeren meer en meer bij duurzaamheid te betrekken & door ervoor te zorgen dat er meer en meer naar ons wordt geluisterd – een belangrijke stap te zetten voor de duurzame toekomst waar we – stap voor stap – met z’n allen heen moeten. Een flinke weg om te gaan, maar wel enorm spannend, leuk en uitdagend!

Ik hou van duurzame ontwikkeling, ik ben intens gelukkig met deze functie en ik heb enorm veel zin om vol duurzame energie aan de slag te gaan! Als je iets wilt met mij/jongeren/duurzaamheid kun je altijd bij me aankloppen, want ik luister maar al te graag!

In 1992 werd ik geboren en werd in Rio de Janeiro de eerste echte internationale duurzaamheidsconferentie gehouden. Nu, 20 jaar later, zal ik namens de jonge generatie in Rio de Janeiro aanwezig zijn bij Rio+20 en kei-hard werken aan onze mooie toekomst!

3 thoughts on “WAUW!

 1. Madelon van Kempen says:

  Gefeliciteerd Ralien!! Niemand verdient dit meer dan jij!! XX

 2. Noukka says:

  Gefeliciteerd!! 😀

 3. Kennard says:

  Hartelijk Gefeliciteerd,

  De eerste van vele grenzen die je gaat breken. Keep on the good work.
  Succes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: